Kariyer planlamasında parayı değil kişisel gelişimi önemsiyorlar

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Araştırması: Özel Yetenekli Öğrencilerin Kariyer Gelişimleri İncelendi

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Ortaöğretim Kademesindeki Özel Yetenekli Öğrencilerin Kariyer Gelişimlerinin İncelenmesi Araştırması’ sonuçları açıklandı. Mart ayında 81 ildeki BİLSEM’lerde proje üretim ve yönetimi programında eğitim gören 2 bin 21 özel yetenekli öğrencinin katıldığı ankete dayalı araştırma, öğrencilerin kariyer seçimleri, tutumları ve sağlıklı kariyer planlamaları üzerine önemli bulgular ortaya koydu.

YENİ BİLGİLER VE BAKIŞ AÇILARI ORTAYA KONDU

Araştırmanın sonuçlarına göre, öğrencilerin %75,3’ü kariyer planlamasında maddi kazancı öncelikli bir amaç olarak görmüyor; %84,5’i ise kişisel gelişimlerini ön planda tutuyor. Aynı zamanda öğrencilerin %72,5’i kariyerlerini erken aşamalarda planlamanın hedeflerine ulaşmada etkili olduğuna inanıyor. BİLSEM’lerdeki öğrenciler, kariyer hedeflerinde bilimsel veya sanatsal yeniliklere katılımın önemine vurgu yapıyor. Araştırmada, öğrencilerin kariyer hedeflerini belirlerken topluma yeni bir bakış açısı sunmanın da önemli olduğu belirtildi.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI YETENEKLERİ GELİŞTİRİYOR

Araştırmaya göre, öğrencilerin çoğu BİLSEM atölye çalışmalarının yeteneklerinin gelişmesine yardımcı olduğunu belirtti. %70,2’si atölye çalışmalarının kariyer kararları alırken faydalı olduğunu düşünürken, merkezlerdeki proje üretimi sürecinin kariyer gelişimlerine ve karar alma süreçlerine katkı sağladığını vurguladı. Ayrıca araştırmada, ortaöğretim kademesindeki özel yetenekli öğrencilerin çoğunun toplumsal sorunlara yaratıcı çözümler getirebilecekleri alanlara ilgi gösterdikleri ortaya çıktı.

Related Posts

ATA AÖF bütünleme sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak, nereden görüntülenir? ATA AÖF bütünleme sınavı cevap anahtarı görüntüleme ekranı…

ATA AÖF bütünleme sınavı soruları ve cevapları, 5-6 Temmuz tarihlerinde tamamlanacak oturumlarla beraber gündeme geldi. Üç oturumda düzenlenen ATA AÖF bütünleme sınavında öğrencilere her dersten 30 dakika süre tanınacak. ATA AÖF büt sonuçları değerlendirmesinde dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürecek. Blok Uygulama, Çocuk Gelişimi Alan Uygulaması ve Koleksiyon Hazırlama ve Ürün Geliştirme dersleri hariç, diğer derslerde ders başarı notuna Ara Sınav puanının katkısı %30, Yarıyıl Sonu/Bütünleme Sınav puanının katkısı %70 olacak. Sınava katılan adaylar, cevap anahtarı ile doğru yanlış yanıtlarını kontrol edebilecek. Peki ATA AÖF bütünleme sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak, nereden görüntülenir? İşte ATA AÖF bütünleme sınavı soruları ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı (obs.atauni.edu.tr)

2025 MEB DYK yaz okullar ne zaman? Destekleme ve Yetiştirme Kursları ne kadar sürecek?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarının başlayacağı tarih öğrenciler ve veliler tarafından merakla bekleniyor. Peki, 2025 MEB DYK yaz okullar ne zaman? Destekleme ve Yetiştirme Kursları ne kadar sürecek?

“Cam Gibi Değil Kum Gibi” atölyesi; “Sanat buluşmaları ile deprem sonrası gençlerin düşünme biçimleri şekilleniyor”

“Cam Gibi Değil Kum Gibi” atölyesi; “Sanat buluşmaları ile deprem sonrası gençlerin düşünme biçimleri şekilleniyor”

Yeni Wonder Woman filmi geliyor

Yeni Wonder Woman filmi geliyor

Mutlak butlan nedir? CHP Kongresi için konuşulan siyasette mutlak butlan ne demek? Detaylı bilgiler

Mutlak butlan tartışması devam ediyor. Son günlerde Türk siyasetinin gündemine oturan ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı ile ilgili tartışmalarda sıkça duyulan mutlak butlan, anlamı ile merak konusu oluyor. Peki, hukuki bir kavram olan mutlak butlan ne anlama geliyor ve siyasetteki yansımaları neler? Mutlak butlanın tanımı, hukuki sonuçları ve CHP Kurultayı bağlamındaki önemi hakkında detaylı bilgiler

Bursa’da Türkiye Kültür Yolu Festivali başladı

Bursa’da Türkiye Kültür Yolu Festivali başladı