İstanbul’un konut fiyatları en ucuz ilçesi belli oldu

Depremin Etkisi: İstanbul’da Konut Fiyatları Nasıl Değişiyor?

İstanbul, 23 Nisan’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Bu doğal felaket özellikle Marmara kıyısındaki Beylikdüzü, Esenyurt ve Avcılar gibi ilçelerde şiddetli bir şekilde hissedildi. Bu durum, bölgedeki yapı stokunu sorgulatırken, konut metrekare fiyatları arasındaki farklar da gözler önüne serildi.

Türkiye gazetesinin haberine göre, depremin merkez üssüne yakın ilçelerde konut fiyatları İstanbul ortalamasının oldukça altında seyrediyor. Esenyurt’ta metrekare fiyatı 26 bin 700 TL iken, Beylikdüzü’nde 37 bin 100 TL, Silivri’de 37 bin 800 TL ve Avcılar’da 38 bin 100 TL seviyesinde. Bu rakamlar, fay hattına yakın bölgelerde yaşanan risk algısının fiyatlara yansımasını gösteriyor.

Aynı bölgede yer alan ancak daha merkezi konumda bulunan Küçükçekmece’de metrekare fiyatı 43 bin 300 TL iken, Büyükçekmece’de 45 bin TL’ye kadar çıkıyor. Marmara Denizi kıyısındaki Bakırköy’de bu rakam 94 bin 700 TL’ye kadar yükselirken, Zeytinburnu’nda 60 bin 300 TL, Fatih’te ise 38 bin 300 TL seviyesinde.

İstanbul’un fay hattından uzak, Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerinde ise konut fiyatları oldukça yüksek. Sarıyer’de metrekare fiyatı 124 bin 700 TL’ye kadar çıkarken, Beykoz’da 85 bin 200 TL, Şile’de 74 bin 100 TL, Eyüpsultan’da 59 bin TL, Çatalca’da 44 bin 300 TL ve Arnavutköy’de 34 bin 100 TL seviyelerinde seyrediyor.

Uzmanlara göre, depreme dayanıklı yapıların yanı sıra zemin kalitesi de konut fiyatlarını etkileyen önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle kuzeyde bulunan ilçelerin jeolojik olarak daha sağlam zeminlere sahip olması, konut talebini artırıyor.

Related Posts

Akbank’tan 765 milyon TL’lik tahsili gecikmiş alacak satışı

Akbank’tan 765 milyon TL’lik tahsili gecikmiş alacak satışı

Cari dengede 7 milyar 864 milyon dolarlık açık!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2025 yılı Nisan ayı Ödemeler Dengesi İstatistikleri’ni açıkladı. Nisan ayında cari işlemler hesabı 7.864 milyon ABD doları açık kaydetti. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 1.938 milyon ABD doları …

TÜİK yayımladı: Sanayide sert düşüş!

TÜİK, nisan ayına ilişkin ücretli çalışan verilerini paylaştı. Üç ana sektördeki değişim dikkat çekerken, bazı sektörlerde düşüş yaşandı. Açıklanan veriler, istihdamın yönünü ortaya koydu.

Almanya’dan İzmir’e gelen gurbetçinin isyanı: Bu fiyatlar ne, haram zıkkım olsun!

Bir restoranda köfte, bulgur ve yoğurt yiyen gurbetçi gelen hesabı görünce fişi paylaşıp isyan etti.

Kiralık araç sektöründe sert düşüş: Yüksek faiz araç sayısını vurdu

TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporuna göre, kiralık araçların yüzde 60,7’si benzinli olurken yüzde 8,8’ini dizel araçlar oluşuyor. Sektördeki elektrikli ve hibrit araçların payı ise yüzde 10,4 ile yükselişine devam ederken sektör yüzde 3,8 daraldı, araç sayısı 242 bine düştü.

Boğazlardan uğraksız geçen gemilerden alınan ücret 1 Temmuz’da güncelleniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İstanbul ve Çanakkale boğazlarından, uğraksız geçen gemilerden alınan ücretlerin hesaplanmasında kullanılan ve gemilerin net tonları üzerinden alınan ‘altın frank’ değerini, 1 Temmuz 2025 itibarıyla 5,83 dolara çıkaracağız” dedi.